Nöje Nyheter 

Johnny Depp och Amber Heards rättsalsdrama tar slut

Johnny Depp och Amber Heard har båda anklagat varandra för förtal. Den 1 juni vann Depp rättegången och Heard fick ett straffskadestånd som hon var tvungen att betala till Depp. Heards advokater ville upphäva domen men det gick inte igenom och nu i december har båda sidor kommit till en överenskommelse där Heard ska betala till 10,3 miljoner kronor till Depp. 

Johnny Depp och Amber Heard gifte sig 2015 för att sedan skilja sig ett år senare. Under skilsmässan anklagade Heard Depp för våld i hemmet vilket han förnekade. 2018 stämde Depp The Sun, en tidning i UK, för en artikel där han kallades för “wife beater”. Depp förlorade det fallet då domstolen ansåg att det fanns tillräckligt med bevis för det påståendet. 

Februari 2019 stämde Johnny Depp Amber Heard för en krönika hon skrev till The Washington Post där hon beskriver det hon gått igenom efter hon blivit en talesperson för våld i hemmet. Depp hävdade att de anklagelser Heard hade var falska och det var en bluff hon använde mot honom. Han menar att det egentligen var Heard som misshandlat Depp.

12 April 2022 började rättegången med de inledande uttalanden där Depps advokater anklagade Heard för att ha anklagat Depp för våld i hemmet för att vidga hennes karriär. Heards advokat anklagade Depp för våld i hemmet samt att han använde rättegången för att förnedra Heard. 

Hela rättegången livesändes och de hade 3 miljoner tittare. Detta är anledningen till varför rättegången fick så mycket uppmärksamhet på sociala medier, då vem som helst kunde titta. Heards advokater försökte utelämna kamerorna vilket de inte lyckades med, medan Depps advokater välkomnade kamerorna. 

Efter flera dagar av vittnen som intygade bad domaren advokaterna att komma med deras avslutningsargument den 27 Maj. Den 1 juni kom juryn med domen att Depp hade bevisat förtalet som han anklagade Heard för och att han skulle få 100 miljoner kronor i skadestånd och 50 miljoner kronor i straffskadestånd från Heard. Som svar på detta bad Heards advokater om att upphäva domen eller att påbörja en ny rättegång, vilket inte gick igenom. 

Nu i december har båda sidor kommit överens där Heard ska betala 10,3 miljoner kronor till Depp, vilket betyder att hela rättegången över, och både Depp och Heard kan gå vidare. 

Related posts