Nyheter Sport 

Årets första Schlätta-derby

Det har blivit dags för det första derbyt av två mellan Skaraborgslagen Skara HF och Skövde HF i SHE. Detta blir det elfte derbyt sedan det historiska första mötet 2016. Ida Holm, 24, som spelar i Skara HF ska spela sitt femte derby imorgon och tror på vinst.

2016 spelades det första derbyt mellan dessa två skaraborgslagen sedan 1997 och har sen dess utvecklats till en folkfest över berget.

– Innan corona hade vi alltid mycket publik på matcherna, men derbyt blev på en hel annan nivå. Halva läktaren sitter i rött och andra i lila och båda lagens supportar sitter med trummor som går i ett. Det är en kul känsla i kroppen när det är så mycket på spel också. Det är hemskt att gå till jobbet dagen efter om vi har förlorat derbyt, förklarar Ida Holm.

Kampen om Billingen eller Schlätta-derbyt är dock de namn som används mest för att beskriva detta möte. Imorgon den 22 december är det återigen dags för Skövde laget att ta sig över berget för att besöka Skara HFs idrottshall.

Ida Holm ser fram emot att spela derbyt och känner sig väl förbered på vad Skövdelaget kan ställa upp med för motstånd på planen.

– Vi brukar förlora hemma och vinna borta, så jag hoppas vi kan bryta den trenden, säger Ida Holm efter den näst sista träningen innan matchdag.

De senaste mötena har precis som Ida säger slutat med varsin vinst på borta plan och sist var det Skövde HF som drog det längsta strået när de besökte Skara HF förra säsongen och vann med 24–26 (11–11).

”Jag tror vi vinner med tre”

Dagarna innan match består av mycket löp och genomgång på träningarna samt matchmöten där tränaren visar videos och klipp på motståndarlaget. Allt för att vara förberedda när pipan blåser igång matchen.

Frågar ni Ida Holm vinner Skara HF med tre bollar på onsdagsmatchen som startar 19:00 i Skara idrottshall.

Ida Holm om att spela derby.

Related posts