Corona Nyheter 

Skippa julklapparna i år

I måndags kom det nya restriktioner för att undvika spridningen av coronaviruset. De skärpta nationella allmänna råden innebär personligt ansvar vilket betyder att vi alla är skyldiga att göra vad vi kan för att begränsa smittspridningen. Ändå ser jag människor springa runt i Asecs som vanligt för att hitta den perfekta julklappen.

Skippa julklapparna i år. Julen är så mycket mer än bara presenter som vi egentligen inte behöver. Medan flera tusen människor ligger hemma och är sjuka och ett hundratal ligger på intensiven och kämpar för deras liv ser jag människor springa omkring med fyllda kassor runt bland butikerna, i en rådande pandemi. Gatorna är upplysta med julbelysning och det syns extrapriser i varje fönster. Butikerna kanske ropar på hjälp, men sjukhusen skriker för att få ett stopp. 

Vi får nya restriktioner vart och vartannat om vad vi får göra och inte. Vi köper hellre allt online än att värna för småföretag. Det är svårt att vara småföretag idag. De lever på småmarginaler och vi ser butik efter butik slå igen. Men det finns andra sätt att hjälpa småföretag än att trängas i en butik och sprida viruset vidare. Hjälp till där det behövs istället. Skänk pengarna till någon som behöver det. Investera i vaccinet, ge pengar till de sjuka eller en hemlös i dessa tider. Skänk någon en varm måltid i jul. Klapparna kan vänta till bättre tider. 

Vore inte den perfekta julklappen att slippa karantän, slippa coronaviruset och få träffa varann igen? Låt oss få fira jul nästa år istället. 

Följ restriktionerna, tvätta händerna och ta hand om varandra!

Sara

Related posts