Nyheter 

Resultatet av Radio K Bryr Sig

Efter att ha hållit igång i över tolv timmar fortsatte Radio K Bryr Sig sända live trots att småtimmarna smög sig in. Musikhjälpen som anordnas av P3 varje år återskapas på Högskolan för lärande och kommunikation med hjälp av ett utskott på skolan som heter Radio K. Det är en tradition på HLK som har funnits i flera år, och i år blev det ett lite annorlunda resultat av Radio K Bryr sig.

Liksom Musikhjälpen kan lyssnarna hos Radio K skicka in en slant och önska en låt. Utöver det anordnar utskottet auktioner av diverse saker såsom smycken, skönhetsprodukter och presentkort. Triggers sker också och de går ut på att en eller flera av medlemmarna i utskottet utmanas att göra tokiga grejer när en lyssnare har skickat in en specifik summa till bössan. Det kan vara allt ifrån att bleka ögonbrynen till att vaxa brösthåret. Allt går till ett och samma ändamål, nämligen att pengarna som lyssnarna bidrar med går oavkortat till Musikhjälpen för att hjälpa människor i nöd.

– Det har varit ett annorlunda år för oss som sitter i mandatet för Radio K. Normalt sätt får studenter och andra personer komma och mingla lite utanför studion där vi bland annat säljer patches och fika. I år har det dock endast varit vi i utskottet som fått närvara fysiskt och resten har skett digitalt, säger Roberto Da Silva Cerqueira som är ordförande för Radio K.

Roberto menar på att årets upplaga av Radio K Bryr Sig har varit svårare att nå studenter och därmed har de inte haft samma förutsättningar för att samla in pengar genom exempelvis triggers. Auktionerna har dessutom gått lite sämre i år då många har blivit av med sina extrajobb och inte kunnat bidra med lika höga summor som tidigare år.

– Vi är mest glada för att vi ens får anordna Radio K Bryr Sig då ledningen likaväl skulle kunnat neka till att hålla denna typ av event. Så länge vi får göra vår del av det stora arbetet och göra allt vi i utskottet kan för att samla in så mycket pengar till Musikhjälpen som möjligt är vi tacksamma, fortsätter Roberto med ett brett leende.

Pandemin kunde trots allt inte hindra Roberto och övriga medlemmar ifrån att anordna det årliga Radio K Bryr Sig. Trots att intäkterna inte nådde tidigare årssiffror fanns ändå stor glädje i den lokala lilla buren under dygnet utskottet sände live.

barmanomattias

Related posts