Corona Nyheter 

Nya/gamla tips för en coronasäker jul

Nya nationella restriktionerna inför julen meddelades av regeringen den 14:e december och det visade sig att de är i det närmast identiska till hur restriktionerna såg ut innan. MKV-nytts krönikör Eric Sporrong ger dig tips och råd för hur du ska navigera dig med de nya/gamla restriktionerna.

Okej, så de nya restriktionerna inför julen är här! Äntligen! Nu vet vi hur vi ska fira jul. Hur vi ska kunna nicka glatt med ett fejkat leende till mormor när hon för andra året i råd ger bort en Introduktionsguide till knyppling eller ornitologi har vi ju velat veta hela hösten. Hur ska man kunna undvika att kärringen inte bara blir sårad utan dessutom inte blir brutalt lungsjuk med kikhosta från helvetet? JO! Det har de gett klara besked om genom att ge exakt samma besked som de redan hade gett fast nu så innefattade det även tomtefar, dopp i grytan och räven raskar över fucking isen.

Man ska fortfarande inte gå ut om man är lite rosslig i halsen, man ska fortfarande tvaga labbarna med tvål och vatten som är mer skållhett än Vesuivus innandöme och man ska hålla #metoo-avstånd till exakt alla människor i hela vida världen. Springa in på H.M med hela Real Madrids A-lag, B-lag och ungdomsakademi är däremot inga problem. Perfekt. De nya nyheterna visade sig vara gamla nyheter.

Så här kommer små tips på hur man ska bästa ska förhålla sig till Rona-Julen och bevara julstämningen utan att döda farmor på kuppen.

  1. Håll avstånd  ­-  Ja, jag vet att det är svårt att inte krama om morsan och farsan och Samir Badran om man nu skulle springa in i honom. Men nu är det som det är och du får helt enkelt bara bita ihop.
  2. Tvätta händerna – Jag är precis som alla andra killar därute också helt ny inför detta att ständigt gå runt med rena små tassar och särskilt efter ett toalettbesök men vi får vänja oss! Inget mer lös-snus under naglarna eller grillkol på knogarna utan nu är det totalt sterila ytor på flatorna som gället. Tvaga hårt och noggrant tills du blöder som en nyförlöst kviga.
  3. Stanna hemma om du har symptom ­ –  Äntligen är det lite upprättelse för alla mellanstadiebarn som har försökt vara hemma från skolan så fort man har varit lite snuvig. Så känner du att näsan börjar rinna till som en 48-årig kvinna från Värnamo på en Martin Stenmarck-konsert, stanna hemma!

ericsporrong

Related posts