Campus 

Graduation Ball – En dag att minnas resten av livet

Elise Omer och Amanda Johansson tar själva examen från Högskolan för lärande och kommunikation, HLK, sommaren 2020 och saknade en examensbal som de andra fackhögskolorna vid Jönköping University har. De bestämde sig för att ta saken i egna händer och ska nu tillsammans med ett team av andra studenter anordna eventet vid namn ”Graduation Ball” för första gången – och de utlovar en kväll värd att minnas.

Det var efter diskussioner i deras egna umgängeskrets som de insåg att många saknade en examensbal där de blivande nyexaminerade studenterna kan fira sin examen ordentligt. Sagt och gjort – Amanda Johansson och Elise Omer satte ihop en projektgrupp för att planera eventet. Gruppen består av både röda och blåa studenter, det vill säga både studenter från lärarprogrammen och de kommunikationsvetenskapliga programmen, då eventet kommer vara öppet för alla som tar examen vid HLK.

”Vår vision är att det är något man ska minnas resten av livet.”

De har fått många positiva reaktioner från deras medstudenter, både från de som ofta är med på studiesociala event och de som inte har engagerat sig över huvud taget. ”Det känns som att man når ut till en bredare publik med detta och inte kanske bara de som vanligtvis går på sittningar, har varit faddrar eller varit med i utskott.” säger Amanda Johansson. Och om man köper en biljett till examensbalen utlovas en minnesvärd kväll där man kan ha kul med sina klasskompisar. ”Vår vision är att det är något man ska minnas resten av livet.” förklarar Amanda Johansson, och Elise Omer fyller i: ”En härlig middag med stoj och skoj, en fest helt enkelt.”.

Matilda Söderström

Related posts