Lokalt 

Radio K slog rekord i insamling till Musikhjälpen

Jonas Johansson är nöjd med årets upplaga av Radio K bryr sig. Foto: Amanda Jönsson

Idag är det en vecka sedan studentradion, Radio K, på Jönköping University sände liveradio i 24 timmar till förmån för Musikhjälpen och samlade in över 38 000 kronor. – Studenter är inte kända för att ha mycket pengar, men ändå samlades en otrolig summa på 38 000 kronor in, säger Jonas Johansson som är studioansvarig i Radio K.

Musikhjälpen är avslutad och insamlingen slutade på en bit över 50,5 miljoner kronor. Av 606 337 engagemang, är Radio K och deras event ”Radio K bryr sig” ett av dem. I tisdags förra veckan sändes liveradio från högskolans studio i 24 timmar och under timmarna pågick även aktiviteter utanför studion, dit studenter kunde komma och delta. Jonas Johansson, studioansvarig i Radio K ser positivt på intresset.

– Engagemanget har varit jättestort med sponsorer som Ica Klostergatan, Sax in the city och Nordic Wellness. Men det största engagemanget har varit på skolan med studenter, som kom till studion och fikade, önskade låtar och deltog i aktiviteter.

Ett tema som engagerar

Årets tema för Musikhjälpen var att alla ska ha rätt att funka olika, trots funktionsnedsättning. Detta är ett ämne som Jonas Johansson tror är en stor anledning till det brinnande engagemanget. – Förra året samlades 36 000 kronor in, men jag tror att fler människor har koppling till årets tema, och därför valt att engagera sig, säger han.

Blandade känslor

Efter en intensiv höst av planering är eventet avklarat. Långa möten, telefonsamtal och mail har bidragit till blandade känslor. – Det var väldigt roligt att ha det framför sig, men samtidigt är det skönt att det är avklarat och att allt gick så bra som det gjorde. Nästa år hoppas jag att vi slår rekordet igen och kommer över 40 000.

Amanda Jönsson

Related posts